Chambres et table d'hôtes Les Garachons, Puy-de-Dôme Auvergne  Chambres et table d'hôtes Les Garachons, Puy-de-Dôme Auvergne  home | over ons | contact | reserveren

 

Lieu-dit Les Garachons

63390 Sauret-Besserve

+33 (0)4 73525871

info@lesgarachons.com

 

Over ons

Vakantie
In 2007 brachten wij voor het eerst onze vakantie door in de Auvergne, om precies de zijn in de Allier en de Puy-de-Dôme. We kampeerden her en der om uit te zoeken of deze regio iets voor ons was om te gaan wonen. 

Dat we naar Frankrijk zouden gaan emigreren was al een poos geleden besloten, alleen waar precies in Frankrijk, was nog de vraag. We bezochten verschillende dorpen en steden, genoten van de natuur, ruimte, rust en uiteraard van het eten. Langzaamaan begon het duidelijk te worden dat de Auvergne misschien wel iets voor ons zou kunnen zijn. Naast de rust, ruimte en natuur vonden we de sfeer gemoedelijk, de mensen vriendelijk en veel huizen erg mooi.

Tijdens deze eerste vakantie in de Auvergne passeerden we twee keer -op weg van de ene naar de andere camping- het dorp Saint Gervais d'Auvergne. We bezochten er de bakker en dronken er koffie op een terras. Wat een leuk dorp, dachten we steeds. Misschien zat het zo goed in ons geheugen door de heerlijke croissants, maar steeds -tijdens latere vakanties én huizenzoektochten- kwam dit dorp weer ter sprake. 

Sauret-Besserve

Na vele bezichtigingen kwamen we uiteindelijk terecht in Sauret-Besserve. Hier stond het juiste huis op de juist plek, verkocht! Op 9 km afstand van Saint Gervais d'Auvergne vonden wij, met dank aan onze eigenwijze makelaar, ons droomhuis. Geen twijfels, dit moest hem zijn. Niet veel later begonnen we vol moed aan de verbouwing. 

Het huis was drie jaar lang onbewoond en verwaarloosd. De tuin was overwoekerd, de zolder bewoond door allerlei knaagdieren, overal spinnenwebben en het kleurschema bestond uit alle kleuren van de regenboog. Genoeg te doen dus. Beiden hadden we weinig tot geen ervaring met verbouwen. Een wandje witten, kozijnen of een plintje lakken, dat hadden we natuurlijk wel eens gedaan. Maar in dit huis moest meer gebeuren dan dat. Mocht u iemand zoeken om een badkamer aan te leggen, een keuken te installeren, dak te isoleren, tuin aan te leggen of voor iedere andere klus, dat kunnen we nu dus ook! We hebben hard gewerkt en zijn trots op het resultaat. 

Chambres d'hôtes

Nu kan het echte werken beginnen, het in de watten leggen van onze gasten in onze chambres d'hôtes. In Nederland hadden wij een traiteurbedrijf en hier in Frankrijk zetten wij ons beroep voort door onze gasten te verwennen met lekker eten. Bij het ontbijt serveren wij huisgemaakte producten zoals verschillende soorten brood, jam en patisserie. 's Avonds verzorgen we een heerlijk diner met veelal producten uit eigen tuin en streekproducten. Tevens zijn wij in te huren om te koken op locatie.

We genieten hier volop en hopen nog heel lang gasten te kunnen ontvangen in ons huis in de mooie Auvergne.

 

Joyce & Tom

 

>> terug naar de indexpagina

 

Kookvakantie

 
 

links | Koks in Frankrijk (onze recepten) | blog over de omgeving | mail